Organisatiecoaching

Wat is organisatiecoaching

Organisatiecoaching is een leerproces dat de mens kant van uw bedrijf versterkt.

Bijvoorbeeld; het opbouwen van een sterk team dat samen het gehele bedrijf

naar een hoger (gecertificeerd) niveau tilt. 

 

Photo by rawpixel.com from Pexels

Hoe krijgt u wat klem zit weer in beweging? 

Een voorbeeld uit de praktijk  

 

Het is nog vroeg in de morgen, het begin van uw werkdag. U heeft al meerdere telefoontjes beantwoordt. Voor u bij de koffieautomaat bent snelt er een medewerker op u af met een vraag. Als u eindelijk met uw eerste bak koffie terugloopt naar uw bureau krijgt u een stapeltje post onder de arm geduwd. Eenmaal weer terug op uw werkplek moet u ook nog alle e-mails bekijken en het liefst direct beantwoorden. Dan gaat de telefoon en een klant heeft het dringende verzoek of u die middag langs wilt komen. U meldt aan uw werknemers dat u nog tot 14.00u op kantoor bent en dat u tot 14.30u mobiel bereikbaar bent. Na het gesprek met de klant die middag zit uw hoofd aardig vol. Al vaker heeft deze klant haar klachten geuit.  Het zijn telkens terugkerende klachten die voortkomen uit enkele stroef lopende bedrijfsprocessen. Het lukt maar niet om dit op te lossen. U loopt terug naar uw auto en voelt een beginnende hoofdpijn opkomen. Terwijl u onderweg bent naar huis wordt u gebeld door een medewerker met een probleem waarvan u denkt dit had je toch zelf ook wel kunnen oplossen? Eenmaal thuisgekomen wordt ook daar uw aandacht opgeëist en ‘s avonds heeft u ook nog een vergadering. Wanneer u eindelijk in bed ligt denkt u voordat u in een onrustige slaap valt:  “Ik zou willen dat het anders kon”

 Het kan ook anders!

 

Uw problemen zijn zo hinderlijk omdat deze zich voordoen op zowel persoonlijk-, team-, als bedrijfsniveau. Daardoor versterken ze elkaar én zijn ze bijzonder hardnekkig. Ze komen steeds weer terug! 

Gelukkig is er een manier waarmee u uit deze hindernisbaan komt! Door het inzetten van organisatiecoaching zet u in een leerproces in gang op zowel persoonlijk-, team-, als bedrijfsniveau. Het is een aanpak waarmee u deze problemen structureel oplost. En dit  leerproces start bij u! Wat zijn uw sterke maar ook uw zwakke kanten. Waar bent u goed in. Voor welke leidinggevende vaardigheden heeft u aanleg. En hoe kunt u deze vaardigheden zo ontwikkelen dat u in staat bent om sterke teams te bouwen. Deze teams zijn zo sterk (zelfsturend) dat zij in staat zijn om stroef lopende bedrijfsprocessen te verbeteren en een heel bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

 

Organisatiecoaching is altijd maatwerk voor uw bedrijf

 

 

 

Interesse

Heeft u nog vragen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Stuur mij een berichtje!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.