Trainingen

Intro
Elke ondernemer en leidinggevende heeft dagelijks te maken met

Situaties waarin zich Problemen voordoen waarvoor Oplossingen gevonden moeten worden die blijvende Resultaten opleveren in een steeds ondoorzichtiger Toepassingsgebied  

Door de steeds hogere eisen die aan bedrijven worden gesteld wordt leidinggeven meer en meer top-sport bedrijven.

Wie niet traint staat stil.  

Photo by Startup Stock Photos from Pexels

Een voorbeeld uit de praktijk  

 

Van oudsher heeft u ingevoerd dat voordat de werkdag begint u minimaal 1 keer maar het liefst 2 keer in de week teamoverleg hebt met alle medewerkers. Inmiddels is het teamoverleg, na een enthousiaste start, een moeizaam verhaal geworden. De taken die door de werknemers gedaan zouden moeten worden zijn meestal niet af en daar hebben zij altijd wel een excuus voor. Te druk, spullen niet op tijd geleverd, ziekte, etc. Het is niet zo dat er niet hard gewerkt wordt, dat doen uw medewerkers wel maar iedereen  is vooral met zijn eigen “ding” bezig en het liefst op zijn eigen eilandje.

De samenwerking kan beter; het team ‘hangt als los zand aan elkaar’. En de reden van uw irritatie, u moet er steeds harder aan trekken om iets gedaan te krijgen. Het valt niet mee dat teamoverleg; zou het ook anders kunnen? En zo ja hoe dan?

 

Het steeds harder moeten trekken aan een team is enorm vermoeiend. En op den duur sloopt dit uw gezondheid. Het werkt ook demotiverend, voor uzelf, maar ook voor het team want zij merken uw ontevredenheid heus wel op. Daar bij komt dat als uw team haar doelstellingen niet haalt  dit uiteindelijk gemerkt zal  worden door uw klanten.  Op ontevreden klanten zit u al helemaal niet te wachten. En datgene waar u al een tijdje mee in uw achterhoofd loopt; een nieuw product ontwikkelen; een spurt maken in uw bedrijfsgroei om de concurrent voor te blijven, daar durft u eigenlijk niet echt over na te denken.

 

Een sterk team opbouwen is één van de belangrijkste vaardigheden van een ondernemer of een leidinggevende.

 

 

Wist u dat de fundatie van een gezond bedrijf  een sterk en succesvol team is?

Een sterk team heeft een bepaalde structuur en is opgebouwd uit een aantal bouwstenen. Het uitgangspunt voor deze structuur is altijd om een whole-brain team (team met een ‘compleet brein’) te creëren, waarbij de uiteenlopende typen denkers en doeners gelijkelijk zijn verdeeld. Een team met een dergelijke structuur beschikt over een grote mentale gereedschapskist vol mogelijkheden en talent. Uitermate belangrijk als u in een dynamische omgeving wilt innoveren.  Daarnaast is dit team opgebouwd volgens een aantal bouwstenen. U kunt leren wat deze bouwstenen zijn. Zo is er de bouwsteen ‘Visie’; weten waar u met uw team naartoe wilt. Om de werking van een team te kunnen doorgronden, moet u begrijpen wat de dynamiek is van een team. En hoe u deze dynamiek als leidinggevende beïnvloedt. De gangbare term daarvoor is ‘teamgeest’.

Onderzoek toont aan de beste leiders gemiddeld 6, hooguit 8, mensen persoonlijk kunnen managen op het hoogste niveau van hun productiviteit. Dit is de maximale intellectuele en emotionele bandbreedte die zij tot hun beschikking hebben om hun team de vereiste persoonlijke aandacht (bouwsteen)te kunnen geven. 

 

Ook u kunt leren hoe deze bouwstenen met elkaar verbonden zijn. Met oprechte aandacht voor de ander kunt door kleine aanpassingen het team weer op het juiste spoor te krijgen. Een laatste leerstap is een sterk team coachen naar succesvolle zelfsturing. Dit door de teamleden zo te ondersteunen dat zij gemakkelijk kunnen leren en beter gaan presteren. Dit is team-s.p.o.r.t. wat veel training vereist op de werkplek; training on the job.  De vaardigheden, en of uw team over een ‘compleet brein’ beschikt, kan inzichtelijk worden gemaakt met een competentiescan. Dit competentie profiel geeft aan wat de sterke en zwakke kanten van uw team zijn. Met deze kennis kunt u de productiviteit van uw team optimaliseren.

 

Resultaat

Het resultaat van een sterk en succesvol team vertaalt zich in:

heldere doelstellingen die gerealiseerd worden

het nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheid

open communicatie

wederzijds respect

sterke relaties, onverwacht goede prestaties en opmerkelijke innovaties

 

flexibiliteit en veerkracht

het tonen van initiatief

een sterk lerend (adaptief) vermogen

goed lopende bedrijfsprocessen

 

Interesse

Heeft u nog vragen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

 

 

Op zoek naar een training  Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Stuur mij een berichtje!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.