17. november 2017
Mijn moeder komt uit een boerengeslacht. Haar opa werd de ‘velddokter’ genoemd; een boer én rasechte ondernemer. Hij kocht landbouwgrond op dat in slechte staat verkeerde. Nadat hij de grond had ‘verrijkt’ verkocht hij het land met aanzienlijke winst. Ook vandaag de dag is de akkerbouwer een ondernemer. Ondanks de vele veranderingen in de afgelopen eeuw is zijn belangrijkste productiefactor hetzelfde gebleven. Hij kent een eeuwenoud geheim waar elke ondernemer en leidinggevende van kan leren.
30. juni 2017
In de jaren dat ik voor een groot internationaal verpakkingsbedrijf werkte werd mij gevraagd om een Talent Development programma op te zetten. Zo’n 14 personen melden zich aan voor het programma.
10. mei 2017
Door mijn werk heb ik tientallen bedrijven van binnen uit beter leren kennen. Ik vind het altijd bijzonder interessant wat er wordt gemaakt en wie de mensen zijn die dit doen en hoe zij dit doen. Van jongs af aan heb ik altijd bewondering gehad voor vakmanschap. Als peuter was ik graag bij mijn opa in zijn schuurtje. Hij was meubelmaker en maakte daar de slimste dingen van hout en leer. Zo is hij o.a. de uitvinder van ‘de bramenstok’. Dit zit zo, mijn oma was gek op bramen plukken......